Foto-Raw

De perfecte foto maken we morgen

fotowandeling

Halle - Villa Servais - Buizingen:

Dankzij Jo mochten we binnen in Villa Servais! En Jean-Pierre was onze gids door ongekende stukjes van Halle.
Pasted Graphic 13 Pasted Graphic 14

Nijvel

Nijvel is een stad in de Belgische provincie Waals-Brabant. Met o.a. het justitie gebouw, het Dodaine park, en de beroemde Târte al Djote taart. In de plenzende regen zochten en vonden we de "bonbons de Nivelles”, Canestia's genoemd, traditionele koekjes gemaakt van zandkoekjesdeeg en suiker.
Pasted Graphic 6
Pasted Graphic 7

Het Vinne: provinciedomein Vlaams-Brabant

Het werd een tegenvaller: de werken in het domein zijn nog niet voltooid.
Pasted Graphic 2

Aarschot

Aarschot is een stad in de provincie Vlaams-Brabant, arrondissement Leuven. De bewoners worden Aarschottenaars of ook kasseistampers genoemd.

Pasted Graphic 21
Pasted Graphic 1

Blegny-Mine:

Blegny-Mine is 1 van de 4 steenkoolmijnen in Europa waarvan de ondergrondse galerijen nog steeds toegankelijk zijn voor het publiek via de oorspronkelijke schacht. Ze vertelt je haar geschiedenis dankzij een rondleiding op een diepte van 30 en 60 meter!

Pasted Graphic 20Pasted Graphic

Brussel Heizel: Design Museum Brussels:

Het Design Museum Brussels werd geopend na de aankoop van een privécollectie door het Atomium en is een plaats gewijd aan design en zijn geschiedenis.
In september 2020 opende het museum Belgisch Design Belge, een nieuwe permanente tentoonstellingsruimte gewijd aan Belgisch design en zijn geschiedenis.

Pasted Graphic 19

Alternatief Leuven deel 2:

We ontdekten de stadsvernieuwing in o.a. de Vaartkomwijk.
Alweer genoten we van de pareltjes die onze persoonlijke gids voor ons in petto had en we danken hem hartelijk voor deze gezellige namiddag

Pasted Graphic 17
Pasted Graphic 18

Namen: hoofdstad van Wallonië:

Stad aan de samenvloeiing van Samber en Maas, beschermd door haar Citadel.

Pasted Graphic 16

Huizingen: begraafplaats:

Op het hoogste punt van de begraafplaats staat het mausoleum van voormalige industrieel en kasteelheer Henri Torley.
Ook is er een erepark met de graven van de oud-strijders uit de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.
Pasted Graphic 15

Alsemberg: Onze-Lieve-Vrouwekerk:

Het moet niet altijd ver weg zijn, ook in onze buurgemeente vinden we interessante locaties

Pasted Graphic 14

Aalst, de ajuinenstad en dé carnavalstad:

De stad waar Priester Daens en Louis Paul Boon helden zijn. We zagen het indrukwekkende Utopia, de grote markt, het administratief centrum, de Dender en zo veel meer.
Pasted Graphic 12

Heikruis: Park Ter Rijst:

3 van de deelnemers misten de mooie wandeling. We kunnen terug en met 2 nieuwe banden op de wagen moet het lukken

Pasted Graphic 11
Pasted Graphic 13

Lessines-Lessen:

Eindelijk gelukt ! Deze uitstap stond al lang op de lijst. Niettegenstaande de moeilijke foto omstandigheden in het Hospital Notre Dame de la Rose Museum waren we tevreden met de resultaten.
Pasted Graphic

Alternatief Leuven:

We wandelden door Leuven en zagen enkele pareltjes! Met hartelijke dank aan onze persoonlijke gids voor deze leuke namiddag. We kijken uit naar deel 2.

onbekend

Paradise Kortrijk: triënnale voor actuele kunst

In het internationale kunstproject Paradise staat de utopische droom van het paradijs centraal met een waaier aan interpretaties

Pasted Graphic 8

Tongerlo en Herentals:

Onze-Lieve-Vrouwabdij van Tongerlo

Pasted Graphic 5

Kunst in Herentals: het bronzen beeldje 'Potje Gedekt' van Jef De Ceuster. Jef zei destijds dat dit beeldje naar de Herentalse politiek verwijst. Drie handen die het deksel angstvallig op het potje houden.
Pasted Graphic 6
Kunst in Herentals: het bronzen beeldje 'Potje Gedekt' van Jef De Ceuster. Jef zei destijds dat dit beeldje naar de Herentalse politiek verwijst. Drie handen die het deksel angstvallig op het potje houden.
Rik Van Looy, oud wielrenner, is de keizer van Herentals.
Pasted Graphic 7

Brussel: photo days


Het is een expo met demonstraties van de nieuwste camera’s. Wij kregen de gelegenheid om onder begeleiding van experten een studioshoot met modellen mee te maken. Voor herhaling vatbaar.
Pasted Graphic 9
Pasted Graphic 10

Sint-Pieters-Leeuw: Coloma

De collega’s van fotoclub PixLeeuw stelden tentoon in de rozentuinen van Coloma. Wij bezochten de tentoonstelling met een ‘kritisch’ oog…Mooi resultaat collega’s!
Pasted Graphic 4

Bellingen

François nam ons mee naar het mooie Pajottenland.


DSC_5769

DSC_5764

Sint-Genesius-Rode en Linkebeek

13/04/2021 - 18/04/2021 - 20/04/2021

De Randkrant organiseerde een fotowedstrijd met als onderwerp ‘herkenbaar’ Rode en Linkebeek: we besloten ons in te schrijven. Niemand van de club viel in de prijzen…

Pasted Graphic 2
Pasted Graphic 3

Groenenberg

De corona maatregelen lieten ons toe om samen op wandel te gaan. Het werd een leuk weerzien. We genoten van het mooie weer en de lekkere ijsjes.

Pasted Graphic 1

Halle: avondfotografieIn Halle gingen we op pad met ons statief. Een noodzakelijk, niet erg populair, accessoir om scherpe foto’s te maken bij zonsondergang…

halle

Tervuren


_IMG4992 als slim object1


"Een niet te temmen foto-club trekt op  foto-uitstap naar Tervuren. Op  dinsdag 24 november 2020 wandelt en fotografeert foto-raw ook eens in het voor ons minder bekende park van Tervuren. Foto-Raw blijft beperkt actief ondanks de Corona-maatregelen. Foto-Raw denkt dat wandelen in de buitenlucht, met inachtname van duidelijke voorzorgen en in navolging van de regelgeving van onze overheid best kan. Foto-Raw was blij verrast over het fotogenieke landschap, maar dient er rekening mee te houden dat wij volgend jaar dezelfde wandeling 3 à 4 weken eerder zullen doen om veel meer herfstkleuren te kunnen vastleggen!"  

_IMG5022

Gaasbeek

_IMG4959


"Donderdag 12 november gingen onze leden, strikt met inachtname van de corona maatregelen op stap rond Gaasbeek. Elk lid verplaatste zich individueel naar het Kerkplein in Gaasbeek. Daarna maakten wij een wandeling rond het domein van het kasteel. Een mooie wandeling die ons het Pajottenland toch weer eens anders liet bekijken."  


_IMG4919 als slim object1

Halle

_IMG4669
"Jean-Pierre staat ons al op te wachten in Halle, wanneer de weergoden beslissen om de mooie nazomer te hervormen tot een echte herfstdag. Onze gelegenheids-gids heeft zijn huiswerk prima gemaakt en hij verrast zelfs door een eigen gemaakte brochure aan de deelnemers aan te bieden. Wij wandelen ongeveer 9 kilometers doorheen het verrassende Halse interland en Jean-Pierre geeft ons veel informatie over het Halle van vroeger en nu. Rond 16.30 uur wordt de regen wel een echte spelbreker en wij dienen het vooropgestelde traject in te korten. Halle verdient zeker een bijkomende ontdekkingstocht. Dank je wel Jean-Pierre."  

_IMG4680 als slim object2

Kubuswandeling Herne

_img4515

Verslag wandeling 10-02020.


In het jaar 2020 en op een mooie september namiddag wandelt Foto-Raw in Herne. 7 kwibussen van foto-Raw gaan op zoek naar de kubussen van Herne. En weile weg, noe Jeirre (Herne). Langs voetwegen en smalle wandelpaden komen we bij de eerste kubus. Machtig verscholen in een maisveld. Op een ingemaakt verhoog hebben wij een mooi panorama op Herne. Via de boorden van “De Mark” en een niet meer in dienst zijnde watermolen wandelen we verder. De tweede kubus bevindt zich in een deelgemeente met de welluidende naam van “Koekejane”. Deze ligt verscholen in een dalletje omgeven door weilanden. Alweer mooi ingeplant met de omgevende rustgevende natuur. Daarna rijden we naar de 3de kubus.  Deze kubus staat op de grens van Herne met Heikruis, welke een deelgemeente van Pepingen is en biedt alweer prachtige vergezichten. (p.s. er zouden intussen 5 kubussen zijn in Herne….) Met dank aan onze persoonlijke gids Rita.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver